NFP lid Tiffany Heymans brengt haar tweede boek uit:

Hou je van insecten en spinnen , mooie foto’s gecombineerd met het verhaal achter de foto , leuke weetjes… Dan is dit boek in A5 staand formaat en meer dan 100 pagina’s , echt iets voor jou. 

We citeren Tiffany : Ik neem jullie mee doorheen meer dan 100 van mijn foto’s waarbij ik telkens een prachtig verhaal bij heb geschreven , soms droevig , soms grappig , mooie herinneringen , alle leuke plekjes die ik grotendeels in het Pajottenland maar ook doorheen heel België en Nederland bezocht heb . Bijkomend laat ik jullie ook kennis maken met een aantal leuke weetjes omtrent insecten en spinnen. En deel ik een aantal van mijn grootste geheimen die elke macrofotograaf wel wilt weten. Het boek is niet enkel voor fotografen maar voor elke natuurliefhebber of zelf kinderen vanaf 8+ , die zich willen laten verwonderen door deze kleine mooie wereld. Echter ga ik wel bij alle foto’s de fotografische gegevens vermelden wat wel een pluspunt is naar mensen toe die ook fotografie doen.

De winkelwaarde is 24,95 €. Voor meer exemplaren gelieve contact op te nemen met Tiffany. Het boek werd uitgegeven door Beefcakepublishing en is eind juli 2023 uitgebracht.

Om te bestellen en alle verdere info : heymans_tiffany@live.be 

Nieuwe website online – Woordje van de voorzitter

NFP heet je van harte welkom op deze website, voor jou misschien een eerste kennismaking met onze vereniging.

Eén van de andere manieren om met onze club, de leden en de activiteiten kennis te maken is altijd onze tentoonstelling geweest. Door omstandigheden die meer dan voldoende gekend zijn waren wij in 2020 en 2021 genoodzaakt onze tentoonstelling af te blazen. De Corona epidemie heeft gans ons sociaal leven danig overhoop gehaald en ook onze club ontsnapte daar niet aan.

Laten wij echter niet in doemdenken vervallen en de positieve kant van de medaille even bekijken. De pandemie brengt immers, hoe contradictorisch dit ook mag klinken, een aantal positieve zaken met zich mee. Meer en meer mensen hebben tijdens deze periode met al zijn restricties de natuur ontdekt. Daardoor is ook de belangstelling voor natuurfotografie groter dan ooit. In het bijzonder de natuur dichtbij – denken we maar aan de eigen tuin of het bos in de omgeving – biedt grenzeloze mogelijkheden voor de amateur natuurfotograaf om zijn hobby naar hartenlust te beoefenen. Dit alles zorgt voor meer bewustzijn van de schoonheid van de eigen omgeving, het genot van het vertoeven in open lucht, het tot rust komen in een wereld waarin wij er niet altijd in slagen een passend antwoord te vinden op alle uitdagingen. 

Ben jij één van die mensen die de fantastische hobby van de natuurfotografie heeft ontdekt? Deel jij met ons die passie voor al die verborgen pareltjes in de natuur? Neem dan gerust contact op met ons voor verdere kennismaking. Je bent van harte welkom. Wij blijven maandelijks vergaderen en wij organiseren ook buitenactiviteiten onder de vorm van uitstapjes waar alle leden welkom zijn. Wellicht tot binnenkort?…

Eénbes